Massage

Massage In onze praktijk wordt een massage toegepast die opgebouwd is uit klassieke, energetische-, synergene- en voetreflex massage elementen in combinatie met Reiki . Deze combinatie is heerlijk ontspannend. Ontspanning is een van de pijlers van de gezondheid en in onze samenleving vaak moeilijk te vinden. Daarnaast is gebleken dat het aangeraakt worden met de blote handen op de blote huid op zich ontspannend en genezend werkt. Het is zelfs een eerste levensbehoefte. Pasgeboren baby’s die niet aangeraakt worden gaan dood.
Er worden verschillende biologische, geneeskrachtige oliën gebruikt, vaak zelf gemaakt van kruiden uit de natuur. Deze kunnen aangepast worden aan dat wat de cliënt op dat moment nodig heeft.

Hotstone massage
Met hete stenen, (ongeveer 45 graden ) het lichaam masseren is een heerlijke extra toevoeging op een gewone massage. De stenen voegen extra warmte toe aan het lichaam, waardoor de ontspanning verhoogd wordt. Door de combinatie van warmte en beweging (thermodynamica) kan men dieper in het spierweefsel komen wat de massage of behandeling veel effectiever maakt. Een Hotstonemassage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam meer in balans brengen. Stenen zorgen ook voor meer 'aarding'. Op een diep niveau wordt ervaren dat het lichaam op aarde is en hier thuis hoort.
Naast de warmte, het gewicht, de structuur, de vorm en de hardheid hebben stenen een magnetisch veld, kunnen een genezende werking hebben, energie absorberen en terug geven. De basalt stenen hebben een grote dichtheid en een hoog ijzergehalte. Daardoor houden ze de warmte goed vast en geven het langzaam af. Ze zijn door de natuur gevormd.
In de sessie worden een aantal warme stenen, met een dunne doek ertussen, op verschillende plekken van het lichaam gelegd: de rug, benen, voeten en handen. Warme stenen en olie worden gebruikt om mee te masseren naast de eigen handen van de therapeut. De sessie kan, als men wil, afgesloten worden met het aanslaan van een klankschaal op de bekkensteen. Het geheel duurt ongeveer een uur.
Aanbevolen bij:
o spanningen
o stress (maar zeker niet bij Burnout)
o spierproblemen
o fibromyalgie (therapeutische behandeling aangeraden)
o gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose (mits niet ontstoken)
o spijsverteringsproblemen (therapeutische behandeling aangeraden)
o slechte doorbloeding
o kouwelijkheid
Natuurlijke Geneeswijzen Meppel | Oosterboerweg 21 | 0522 252973
info@natuurlijkegeneeswijzenmeppel.nl_